Verpulver 50 gram havermout in de keukenmachine tot meel en zet apart in een kom.
Meng 3 rijpe bananen met 50 gram ontpitte dadels in de keukenmachine tot een glad beslag. Klop in een andere kom 3 eieren luchtig op en voeg snufje zout toe. Meng dit met de bananenpuree. Voeg 100 gram amandelmeel en de havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door. Voeg hieraan 1 1/2 theelepel bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Roer er evt. noten door, paar gedroogde cranberry’s of abrikozen, maar hoeft niet. Hierdoor wordt het brood iets zoeter.
Giet het mengsel in de ingevette cakevorm en zet in de voor verwarmde oven (175 graden Celsius). Bak het brood in 45-50 minuten af.
Check of het brood gaar is door een saté prikker in te prikken. Als deze schoon eruit komt is brood gaar.
Laat brood op een rooster afkoelen.
Lekker gezond tussendoortje! Met weinig koolhydraten!