Tijdens onze vakantie in Sorrento (Italië) heb ik veel inspiratie opgedaan wat betreft het eten. Vorige week heb ik aantal berichtjes op de blog gezet. Vandaag wil ik een heerlijke salade met jullie delen die ik daar heb gegeten in restaurant Da Gigino.
Je kunt het als lunchgerecht eten of als een voorgerecht.
In Italië is het een ” primi piatti (tweede gang).
Insalata Gigino:
Romaanse sla (stevige slasoort) in reepjes gesneden
Avocado in plakjes gesneden
Gerookte zalm in plakjes
Geschaafde parmezaanse kaas
Extra vergine olijfolie
Beetje citroensap
Leg de sla in een torentje midden op het bord. Garneer daarom heen de plakken avocado. Leg daarop de zalm en doe er een scheut olijfolie over en eventueel beetje citroensap. Daarover de geschaafde parmezaanse kaas en garneren met een pomodori tomaatje.
Weer een simpel gerecht.. maar zooo lekker! En het is een koolhydraat beperkte salade.
Buon appetito!