Wijnboer Ilja Gort heeft op vrijdagavond een tv programma: “Gorts Wijnkwartier”. In de afleveringen worden alle wetenswaardigheden op een ludieke manier door hem verteld. Aan het eind van de aflevering wordt er heerlijk gegeten, dat bereid wordt door zijn vriendin en natuurlijk met een tip voor een goede wijn door Ilja zelf.
Hieronder mijn variant op het gerecht van gisteravond.
Het is een koolhydraat beperkte maaltijd.
Vis naar keuze: ik heb gekozen voor roodbaarsfilet en kabeljauw
Olijfolie en limoen met peper en beetje zout (de vis mee marineren)
Hele bieten in plakken snijden
Geitenkaas, roombrie of fetakaas
Geroosterde pijnboompitten
Gekleurde salade maken van gemengde sla, avocado, verschillende kleuren tomaatjes en beetje ananas, met extra vergine olijfolie.
Roerbak de vis snel. Kabeljauw is wat minder geschikt om te roerbakken, kies een stevige vissoort zoals zalm.
Leg op de plakjes biet een schijfje geitenkaas of brie. Strooi er wat pijnboompitten over.
Heerlijk zomers gerecht!
En naar wens een sauvignon blanc of een andere frisse wijn.