diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Cake van havermout zonder toegevoegde suiker

Deze cake heb ik vanmiddag gemaakt. Ik had ineens zin om iets te bakken en wat lekkers bij de thee te eten. Ik wil liever geen suiker gebruiken en dat hoeft dus niet bij deze cake. Deze lekkernij bevat wel koolhydraten uit de appelmoes, de vijgen en de cranberry ‘s.
Benodigdheden: 
– 3 eieren
– 200 gram havermout
– 1 potje 100% appelmoes met stukjes van Servero( bevat echt geen suiker en geen toevoegingen!)
– 2 eetlepels bakpoeder
– 1 eetlepel kaneel
– 115 gram ongezouten pecannoten (1 bakje)
– 50 gram-75 gram cranberry’s
– 2 of 3 vijgen in kleine stukjes gesneden 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Klop de eieren los en voeg de havermout, de appelmoes, de bakpoeder, kaneel en snufje zout toe. Meng goed door elkaar. Hak de pecannoten grof en voeg dit toe aan het beslag samen met de cranberry’s en de vijgen. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in 45 minuten gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Wij vonden het een heerlijke cake, ook goed voedzaam. Lekker na een stevige wandeling. Driekwart van de cake zit nu in de vriezer voor een volgende keer.

Overzicht blogs