diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Linzen-makreel salade met courgette, ei en avocado

Een salade is pas een volwaardige maaltijd als er voldoende eiwitten, vetten en groenten in voorkomen. Onderstaande is zo’n salade. Eiwitten uit de vis, ei en de linzen (bevat ook de goede koolhydraten) en als groenten wordt spinazie en courgette toegevoegd.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 eieren
• 1 kleine courgette, in dunne plakjes gesneden
• 1 eetlepel olijfolie
• paar bosuitjes in ringetjes gesneden
• 1 blikje gerookte makreel in extra vierge olijfolie
• 1/2 citroen, uitgeperst
• 1 grote theelepel mosterd
• 1 zakje of blikje linzen (goed afspoelen)
• 150 gram spinazie

Bereiding:
Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water, pel en halveer ze.
Snijd de courgette in dunne plakjes. Doe deze in een schaal en besprenkel de courgette met wat olijfolie en voeg wat peper en zout toe. Gril de plakjes courgette in een grillpan of bak ze in een koekenpan. Leg ze op een bord om wat af te laten koelen.
Snijd de avocado’s in plakjes.
Laat de gegrilde makreel uitlekken en vang de olie op.
Maak een dressing van de mosterd, 2 lepels uitgeperste citroen en 2 eetlepels van de opgevangen olie. Maak op smaak met peper en evt. beetje zout.
Leg de spinazie mooi op een bord. Verdeel hierover de linzen en de plakjes courgette. Daarna de avocado, bosuitjes en de eieren. Verdeel de stukjes makreel over de salade en besprenkel met de dressing.
Op de foto zie je de courgette niet, deze was even verstopt onder de avocado en de linzen.

Overzicht blogs