Het is leuk om zelf te bedenken hoe je een eigen pizza bodem gaat beleggen. Vanavond heb ik de zelfgemaakte pizzabodem belegd met gerookte zalm, dat was heel verassend lekker!
Je hebt nodig voor 2 personen:
• zelfgemaakte pizza deeg of kant en klaar
• 100-150 gram gerookte zalm
• 1 rode ui in halve ringetjes
• puntpaprika in ringetjes/stukjes gesneden
• pizzakruiden of Italiaanse kruiden naar eigen smaak (2 theelepels)
• parmezaanse kaas
• 1 bol mozarella, uitlekken en in plakjes gesneden
• verse dille
• rucola
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak het pizza deeg volgens de gebruiksaanwijzing of neem een kant en klaar pizzabodem. De zelfgemaakte pizzabodems zijn echt veel lekkerder en ook leuk om te doen. Het is iets meer werk, maar als je het een keer hebt gedaan wil je niet meer anders.
Smeer de pizzabodem dun in met de olijfolie. Dit gaat het makkelijkst met een kwastje. Bestrooi de bodem licht met de pizzakruiden en de parmezaanse kaas. Leg de ringetjes of stukjes rode ui en de stukjes puntpaprika erop.
Leg dan de stukjes/plakjes gerookte zalm op de pizza. De dille erover en tot slot de plakjes mozarella. Eventueel snuifje peper en zout erover. Bak de pizza in ongeveer 30 minuten gaar in de oven (de tijdsduur is afhankelijk van de soort pizzabodem die je gebruikt).
Snijd de pizza in stukken en doe er wat rucola erover.
Wij hadden er een schaaltje sla met tomaatjes erbij.
Deze foto is gemaakt voordat de pizza de oven in ging.
Ik ga deze pizza zeker vaker maken, was erg lekker!