Wij zijn echte pizza fans, maar dan wel alles zelf bereid, dus geen kant en klaar bodem.
Je kunt zelf een bodem maken van bloem en gist, je kunt een pizzabodem maken van bijvoorbeeld Koopmans, of als je het echt makkelijk wilt maken een kant en klaar pizza bodem van de supermarkt (bevat wel veel toevoegingen die je niet nodig hebt). Wat je zelf maar makkelijk en lekker vindt.
Ik heb zelf de bodem en de tomatensaus gemaakt.
Je hebt nodig voor 2 personen:
Voor de tomatensaus:
• 3 (roma)tomaten in stukjes snijden
• 1 knoflook, in kleine stukjes snijden
• 1 ui snipperen
• halve rode paprika, in stukjes snijden
• 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogde kruiden)
Fruit het uitje en de knoflook in olijfolie. Voeg de paprika stukjes toe, de tomaten en de Italiaanse kruiden, roer goed door en laat 15 minuten sudderen. Pureer de ingrediënten met een staafmixer. Proef of de saus op smaak is, voeg anders snufje zout en peper toe.
Vind je dit te veel werk, dan kun je uiteraard ook een kant en klaar tomaten saus gebruiken, bij voorkeur zonder toegevoegde suiker.
Topping voor de pizza:
• 200 gram spinazie
• 1 knoflook, fijn snijden
• halve paprika in reepjes snijden
• blikje sardientjes of andere vis
• mozzarella, uitgelekt
• grote lepel parmezaanse kaas of geraspte kaas voor pasta
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe een scheut olijfolie in een wok en verhit de olie. Bak de knoflook, roer steeds goed zodat de knoflook niet aanbrandt. Voeg in gedeeltes de spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de spinazie in een vergiet en laat het goed uitlekken, zodat het meeste vocht weggaat. Anders wordt de pizza te nat.
Bestrijk de pizza met de (eigengemaakte) tomatensaus en als je van een iets pittige smaak houdt kun je wat gedroogde Italiaanse kruiden over strooien. Leg in hoopjes de spinazie op de pizza. Verdeel de sardientjes over de pizzabodem en daarna de reepjes rode paprika.
Snijd de uitgelekte mozzarella in plakjes en leg dit over de pizza. Bestrooi de pizza met de parmezaanse kaas.
Plaats de pizza iets onder het midden van de oven bak deze in ongeveer 20 minuten gaar.
Wij vonden het een heerlijke pizza! Tip is om de spinazie in hoopjes op de pizza te leggen, dan proef je de spinazie goed. En bij een volgende hap proef je weer beter de vis en/of de tomatensaus.