Een frittata is een Italiaans gerecht waar je heel makkelijk de restjes van de vorige dagen in kan verwerken. Het is een soort omelet met groenten. Ik heb deze keer het gerecht in een koekenpan bereid. De volgende keer doe ik het in de oven. In de oven kun je tot slot de grill er even opzetten zodat het gerecht iets indroogt en het iets gratineert. Dat lijkt mooier en je kunt de frittata dan beter in punten snijden. In de koekenpan blijft de frittata wat vochtiger.
Omdat deze frittata weinig groenten bevat heb ik er een salade bij gemaakt van spinazie en rucola met kruiden olijfolie, pijnboompitjes, fetakaas en tomaatjes. Dit had ik allemaal nog in de koelkast liggen, dus een echte “kliekjes dag”.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 4 eieren, loskloppen met 4 eetlepels melk, zout en peper en
• halve lepel Italiaanse kruiden
• 2 puntpaprika’s in ringetjes gesneden
• 1 ui, gesnipperd
• blikje tonijn
• 2 lepels kappertjes
• olijfolie
• Parmezaans kaas
Bereiding:
Verhit de olijfolie in de koekenpan.
Als je een ovenschaal gebruikt kun je de schaal invetten met olie. En dan alle ingrediënten toevoegen. Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven (200 graden ) en gaar deze in 15 minuten.
Doe het eimengsel in de koekenpan en ook meteen de ui en de paprika’s. Verdeel de tonijn en de kappertjes erover en bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas. Doe de deksel op de pan en laat het gerecht in 15-20 minuten zachtjes garen.
Gebruiken je de oven: zet de grill na 15 minuten aan en gratineer het gerecht dan nog 5 minuten.
Leg wat rucola op het gerecht, dat is lekker en is kleurig!
Eet smakelijk!