In deze pizza gebruik ik geen tomatensaus, maar een mengsel van muhammara en mascarpone. Dat is echt een super lekkere combinatie. De smaak wordt hierdoor warmer dan met tomatensaus. Dat is nu in de winter wel lekker. Muhammara is een saus afkomstig uit de Arabische en Turkse keuken. Het is gemaakt van walnoten, rode pepers, olijfolie en kruiden. Het past heel goed in deze pizza.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 pizza’s of de pizza bodem zelf maken (dat heeft wel mijn voorkeur)
• 100 gram mascarpone
• 100 gram muhammara
• 75-100 gram bacon
• 125 gram voorgekookte bietjes, in dunne plakjes gesneden
• 50 gram fetakaas, in kleine stukjes gesneden
• paar takjes verse tijm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak eerst de pizzabodem en rol deze uit op bakpapier op een bakplaat.
Meng de muhammara met de mascarpone. Verdeel dit mengsel over de pizzabodem. Leg de plakjes bacon er op en daarna de plakjes bieten. Strooi de feta (of geitenkaas) over de pizza en bestrooi de pizza met de verse tijmblaadjes.
Zet de pizza net onder het midden van de oven en bak de pizza in ongeveer 15-20 gaar.(afhankelijk van soort pizzadeeg je gebruikt)
Geniet van deze bijzondere pizza! Wij vonden deze erg lekker.