Een poosje geleden heb ik een vegetarisch kookboek gekregen met prachtige recepten. De komende tijd ga ik hier vaker een recept uit halen.
Dit recept is niet moeilijk, maar het duurt even voordat je ervan kunt genieten, omdat de wortels een half uur moeten roosteren in de oven. Maar dan heb je ook een heerlijk feestelijk en smaakvol gerecht!
Voor 2 personen heb je nodig:
• 1 bos bospeen, laat iets loof aan de wortel, geschrapt)
• halve dessert lepel grove mosterd
• halve dessertlepel honing
• 30 ml rode wijnazijn
• 60 ml extra vergine olijfolie
• 200 gram kikkererwten (goed afspoelen onder de kraan)
• 3/4 theelepel komijnpoeder
• 3/4 theelepel korianderpoeder
• 3/4 theelepel venkelzaad (even kneuzen)
• bladpeterselie, handjevol
• evt. verse munt
• 50-75 gram gekruide fetakaas
Zo maak je dit gerecht:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop een dressing van de mosterd, honing, olijfolie en de rode wijnazijn.
Snijd de wortels in de lengte doormidden (dan zijn ze sneller gaar) en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Meng de wortels met de helft van de dressing en bestrooi het met zout en peper. Rooster de wortelen totaal een half uur in het midden van de oven.
Voeg na ongeveer 20 minuten de uitgelekte kikkererwten toe en bestrooi het gerecht met de venkelzaad, komijnpoeder en korianderpoeder. Meng de kruiden goed door het gerecht. Rooster ook de kikkererwten maximaal 10 minuten in de oven mee.
Bestrooi vlak voor het opdienen de peterselie en evt. de munt. Voeg tot slot de gekruide verkruimelde fetakaas toe.
Eet smakelijk!