Met deze zomerse temperaturen is het heerlijk om een salade te eten. Lekker makkelijk en ook snel klaar. Wil je niet koolhydraatbeperkt eten dan kun je er een volkoren broodje bij eten met roomkaas of je kookt spaghetti erbij. Maak de spaghetti smaakvol door er in olie gebakken knoflook (zeer fijn gesneden) en peterselie toe te voegen. Bak de peterselie even kort mee. Maak de spaghetti op smaak met olijfolie, peper en zout en strooi op je bord de Parmezaanse kaas erover.
Voor de salade heb je nodig (2 personen)
• krop stevige sla
• 3-4 eieren, deze 8 minuten koken, pellen en in de lengte halveren
• 1 avocado, schil voorzichtig verwijderen, overdwars doorsnijden, pit eruit en in dunnen plakjes snijden
• geraspte of geschaafde Parmezaanse kaas
• 1 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
• 1 eetlepel geroosterde pompoenpitten
Voor de dressing:
• 2 eetlepels mayonaise of yoghonaise
• 1 eetlepel limoensap
• 1/2 zeer fijn gesneden knoflook
• peper en zout naar smaak
Meng alles goed door elkaar.
Zo maak je deze salade:
Leg de sla blaadjes (eventueel wat fijn snijden) op een mooie schaal. Verdeel de avocado en de halve eieren over de sla.
Strooi de pitten en de kaas over de salade. Besprenkel vlak voor het serveren de dressing erover.
Serveer er dus eventueel brood of spaghetti bij. Lekker genieten!