diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Ontbijtmuffins met havermout en banaan

Deze muffins kun je prima bij het ontbijt eten of als een lekker gezond tussendoortje. Er is geen suiker toegevoegd. Als je een rijpe banaan gebruikt dan zijn ze voldoende zoet.

Voor 12 kleine muffins heb je nodig:
• 100 gram havervlokken
• 1 rijpe banaan
• 1 ei
• 1/2 eetlepel bakpoeder
• 100 gram Griekse yoghurt 10% vet
• handvol blauwe bessen
Verder heb je een muffinvorm of losse vormpjes nodig en een keukenmachine.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de havervlokken in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de plakjes banaan, het ei, de bakpoeder en de Griekse yoghurt hieraan toe en mix tot een glad beslag. Meng op het laatst met een spatel de blauwe bessen erdoorheen.
Schep het beslag in de vorm. Eventueel kun je er een pecannoot opleggen. Zet de vorm 25 minuten in het midden van de oven. Controleer met een saté prikker of de muffins gaar zijn (prikker moet er schoon uitkomen) en laat de muffins afkoelen. Lekker genieten!

Overzicht blogs