In mei waren we in de prachtige agriturismo Santa Maria Pienza in Toscane (ww.santamariapienza.it).
Onze vriendelijke gastvrouw Maura heeft voor de gasten een heerlijk 4 gangen menu bereid. Het met elkaar eten aan een lange tafel in haar woonkeuken geeft een echt Italiaans gevoel: la dolce vita!!
Thank you Maura for the wonderful time we had with you!
Als antipasti kregen we deze heerlijk bruschetta. Maura legde me de volgende ochtend het gerecht uit, die ik nu graag op mijn Facebook en blog wil delen.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 1 courgette
• 1 stokbrood
• 1 teen knoflook
• extra vergine olijfolie
• 3 tomaatjes
• 6 kleine blaadjes basilicum
• zout en peper
• Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de courgette doormidden en leg deze op een ingevette bakplaat in het midden van de oven. Na een half uur is de courgette gaar.
Verwijder de schil van de courgette en maak het vruchtvlees fijn in een keukenmachine. Maak op smaak met peper en zout.
Snijd ondertussen de stokbrood in schuine plakjes en besmeer deze met olijfolie en wrijf het brood in met een teen knoflook.
Grill de stokbroodjes in een grill pan.
Beleg de broodjes met het courgette smeersel, klein beetje parmezaan, een half tomaatje en een blaadje basilicum.
En dan genieten van deze heerlijke bruschetta a la Maura!!