diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Pasta met tomatensaus en makreel

Voor mijn verjaardag kreeg ik van m’n kinderen een pakket met heerlijke Italiaanse producten. Hier kon ik o.a. een heerlijke maaltijd van bereiden.
In Toscane is de pasta Pici de bekende pasta, deze pasta hieronder lijkt er veel op. De pasta is dikker dan spaghetti en heeft dus meer bite. De iets dikkere spaghetti is vaak te koop in goede speciaalzaken die Italiaanse producten verkopen.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 120-150 gram dikke spaghetti of de gewone spaghetti
• tomaten saus, bij voorkeur met kleine stukjes tomaat
• 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
• 1 rood pepertje, pitjes eruit halen en heel fijn snijden
• 1 lepel olijfolie
• geraspte Parmezaanse kaas naar behoefte
• blikje makreel

Bereiding:
Verwarm de olijfolie in een braadpan en fruit de knoflook en het pepertje, zorg dat ze niet bruin worden.
Voeg de tomatensaus toe. Breng zachtjes aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de spaghetti gaar.
Voeg de spaghetti toe aan de saus en verwarm goed door. Schep een lepel spaghetti op een diep bord en leg de makreel filets er voorzichtig op. Bestrooi het gerecht met de Parmezaanse kaas.
Ik heb er gegrilde courgette bij gemaakt en een lekkere salade. Hierdoor krijg je meer groenten binnen en die combinatie en echt super lekker!
Dit is een heerlijk gerecht voor een mooie zomerse dag!
In Italië wordt dit vaak geserveerd als een tweede gang: primi.
Als eerste gang (anti pasta) vaak bruschettes, als tweede gang (primi) vaak een pasta en als derde gang (secondi) vlees met groenten. Tot slot is er een dolci (nagerecht).

Overzicht blogs