Tijdens onze vakantie naar Kreta heb ik goed de menukaarten gelezen en er ook foto’s van gemaakt, zodat ik thuis mijn favoriete recepten kon namaken. En dat is goed gelukt!
Vandaag een heerlijk gerecht gemaakt van veel tomaten.
Je hebt voor 2 personen nodig:
5 tomaten, mijn voorkeur gaat uit naar de pomodori omdat deze stevig is en minder vocht los laat dan de Nederlandse tomaat. En hij smaakt super lekker.
1 ui, in hele kleine stukjes snipperen
2 tenen knoflook zeer fijn snijden
1/2 rode paprika heel klein snijden
griekse kruiden
feta kaas, 1 blok in kleine blokjes gesneden
groene olijven in plakjes
kappertjes
spaghetti
Verhit 2 lepels olijfolie in een braadpan. Fruit de ui en de knoflook en voeg de tomaten en paprika stukjes toe. Snufje zout, versgemalen peper, 1 theelepel griekse kruiden en 1 theelepel suiker toevoegen en laat dit een half uur sudderen op laag pitje met de deksel schuin op de pan. Roer zo nu en dan.
Kook ondertussen de spaghetti gaar. Giet af. Scheutje olijfolie erover, 1 theelepel griekse kruiden en beetje versgemalen peper en snufje zout erdoor roeren.
Nu je bord mooi opmaken:
Neem een diep bord en leg hierop een bultje spaghetti. Leg in het midden paar juslepels saus. De fetakaas erop en eromheen. Leg de plakjes olijven in een hoopje op de saus en hierop 2 theelepels kappertjes.
Ik heb er een salade bij gemaakt van rucola en cherry tomaatjes. Beetje balsamico azijn en olijfolie erover.
En smullen maar…