diëtistenpraktijk A. Bakker‑Fransen
voedings- en dieetadvies, individuele begeleiding bij afvallen

Pizza met haver bodem

Pizza behoort tot een van onze favoriete gerechten. Hieronder zie je een pizza, waarvan de bodem van havermout is gemaakt. Beetje vreemd denk je misschien, maar echt, het is een aanrader. Het heeft meer bite dan een normale pizza bodem. Het is ook goed voedzaam en havermout is gezond. Het bevat veel vezels die voor de darmen gunstig zijn, het bevat een stofje die mee kan werken je cholesterol (vooral het LDL-cholesterol) te verlagen en het levert veel B vitamines.

Voor 2 personen heb je nodig:
• 250 gram havermout
• 12-14 zon gedroogde tomaatjes (uit potje met olie)
• 2 eieren
• tomaten saus (zonder toegevoegde suiker)
• 1 courgette, in plakjes gesneden en van te voren grillen in de grillpan
• bakje huttenkase (200 gram)
• olijven kappertjes
• peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de havermout met 10 gedroogde tomaatjes, de eieren, 1 eetlepel olie en 190 ml water in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel. Voeg wat zout en peper toe. (Je kunt ook een mixer gebruiken)
Bekleed de oven met bakpapier en bestrijk het mengsel over het papier tot een dikte van ongeveer een halve centimeter. Bak de bodem 10 minuten voor, zodat het al wat steviger wordt.
Meng ondertussen de huttenkase met peper en snufje zout.
Haal de pizza bodem uit de oven en besprenkel deze met iets olie uit het potje van de gedroogde tomaatjes. Besmeer de bodem met de tomaten saus en beleg deze met de gegrilde courgette plakjes. Garneer de pizza met de rest van de gedroogde tomaatjes en de huttenkase. Daarna de olijven en de kappertjes erover strooien.
Bak de pizza gaar in ongeveer 30 minuten.
Lekker met een salade met veel tomaten.

Overzicht blogs