Onderaan dit recept staan suggesties voor een koolhydraat beperkte en een vegetarische variant.
Wij zijn nogal pasta fans, daarom staat elke week hier wel een lekker Italiaans gerecht op tafel. Altijd zonder pakjes en zakjes. Hoe puurder het eten, hoe beter wij ons er bij voelen.
Dit was weer eens zo gerecht waarvan je zegt: dit gaan we zeker vaker eten.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 450 gram diepvries spinazie, ontdooit
• 1/2 bakje basilicum, stukje steel mag er aan blijven
• 15 gram peterselie
• 50 gram Parmezaanse kaas
• 250 gram ricotta
• 4 bladen verse lasagne
• 75 gram Parma ham.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Doe de spinazie, de basilicum en de peterselie in een blender of keukenmachine en pureer dit. Breng op smaak met peper en snufje zout.
Meng de Parmezaanse kaas door de ricotta en meng er beetje peper door.
Bestrijk in de ovenschaal een dun laagje spinazie puree.
Leg 2 grote lasagne bladen op de spinazie, hierover de helft van de parmaham, daarna de helft van de ricottamengsel. Herhaal dit en eindig met het ricotta mengsel. Bestrooi tot slot het gerecht met beetje Parmezaanse kaas.
Bak de lasagne in ongeveer 20 in de oven totdat het gaar is. Tot slot de grill er even op voor een mooi licht bruin korstje.
Wij vonden het een lekker romig gerecht. De ricotta is een goed alternatief voor een bechamel saus.
Als je koolhydraat beperkt eet, kun je in plaats van lasagne aubergine of courgette plakken gebruiken. Voor een intensere smaak kun je ze eerst even grillen.
Als je vegetarisch eet kun je de Parma ham vervangen door walnoten. Zorg voor een flinke laag in het gerecht, dat geeft een goede bite.
Andere variatie: gebruik gerookte zalm in plaats van de Parma ham.