Dit is een heerlijk Italiaans koolhydraat beperkt gerecht. Het is makkelijk te maken en je hebt echt iets bijzonders op je bord liggen.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 1-2 courgettes, in de lengte in dunne plakken gesneden met een kaasschaaf.
• 300 cc tomatensaus, zelf gemaakt van tomaten of van bijvoorbeeld Petti
• 100 gram gerookte zalm
• klein bekertje crème fraiche
• 1 teen knoflook, heel fijn gesneden
• 1 bol mozarella, in plakken gesneden
• 1 theelepel oregano
• ovenschaal
Zo maak je dit gerecht:
Doe de courgette plakken in een schaal en besprenkel ze met scheutje olijfolie en voeg iets peper en eventueel zout toe. Grill de plakken in een grillpan of in de oven.
Maak de tomatensaus zelf of maak gebruik van kant en klare tomatensaus uit een blikje. Let er op dat er geen suiker aan toegevoegd is. Als je kant en klare saus gebruikt doe dit in een braadpan en voeg Italiaanse kruiden als rozemarijn, tijm en oregano toe. Hierdoor wordt de saus wel lekkerder vind ik. Je kunt van te voren eventueel een uitje en knoflookje fruiten.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Schenk een dun laagje tomatensaus in de ovenschaal en leg er een laag courgette op. Verdeel de plakjes zalm over de courgette. Herhaal deze lagen met de rest van de tomatensaus, zalm en courgette pakken. Eindig met de courgette. Meng de crème fraiche met de knoflook en verdeel over de courgette. Leg er de plakjes mozarella op. Bestrooi het gerecht met de oregano en evt. peper. Bak het gerecht in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Super lekker vis gerecht! Eet smakelijk!