Nu het weer herfst begint te worden is het ook lekker om je gerechten daarop aan te passen. Heerlijk om de wintergroenten weer op tafel te zetten.
Hier een verassend lekker vegetarisch gerecht met bieten en veel champignons. Per persoon krijg je wel even minimaal 300 gram groenten. En dat kunnen we zeker gebruiken nu de winter weer in aantocht is en de weerstand vaak wat minder wordt.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 500 gram voorgekookte bieten, in blokjes gesneden
• 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
• 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
• 1 teen knoflook, zeer fijn gesneden
• 1 theelepel tijm
• 3 theelepels balsamico azijn
• zout, peper naar behoefte
• olijfolie
• 100 gram parelcouscous of orzo (in dit recept heb ik orzo pasta gebruikt)
• 50 gram grof gehakte walnoten
• 50-75 gram geitenkaas of feta kaas
Zo maak je dit gerecht:
Maak de parelcouscous of de orzo pasta klaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Wij vonden de parelcouscous hier beter bij smaken dan de orzo.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit het uitje en de knoflook hierin. Zorg dat de knoflook niet bruin wordt. Zodra het uitje zacht wordt voeg je de champignons toe en bak je deze mee totdat ze bruin worden. Doe vervolgens de bietjes, de balsamico azijn en tijm erbij. Breng het op smaak met peper en zout en verhit goed door. En klaar is je gerecht.
Voeg op je bord de walnoten en de geitenkaas of fetakaas toe.
Wij hebben er van genoten. Eet smakelijk!