Haverrijst kun je net zo bereiden als gewone rijst. Het is gezonder dan rijst omdat het 67% meer eiwitten, 7,5 keer meer voedingsvezels en 26% minder koolhydraten bevat dan traditionele witte rijst. Het bevat de mineralen ijzer, zink,B vitamine en magnesium.
Deze combinatie met kikkererwten vond ik erg lekker.
Je hebt nodig:
• 1 rode ui snipperen
• 1 rood pepertje, ontdaan van de pitjes, heel fijn gesneden
• 1 eetlepel rode curry pasta
• 200 ml kokosmelk
• 150 gram cherry tomaatjes, gesneden
• 120 gram haverrijst
• 200 gram kikkererwten (indien uit blik: goed afspoelen)
• 1 lente-uitje, gesneden
• handje vol koriander
Bereiding:
Bereid de haverrijst volgens de verpakking.
Verhit scheutje olijfolie in een braadpan en fruit het uitje. Voeg na 2 minuten de paprika toe en bak dit mee.
Voeg de kokosmelk, de currypasta en de tomaten stukjes toe. Laat de saus 5-7 minuten koken totdat de saus dikker wordt.
Voeg de kikkererwten toe en verhit dit goed mee.
Garneer je gerecht met de lente-ui en de koriander.
Eet smakelijk!