Deze maaltijd salade is heerlijk op een warme zomerdag. Als je koolhydraat beperkt eet, laat de quinoa achterwege en kun je extra groenten toevoegen en eventueel wat noten.
Voor 2 personen heb je nodig:
• 2 gekleurde paprika’s, in repen gesneden
• 400 gram tomaten, bij voorkeur groot en klein
• paar basilicum blaadjes
• 100 gram zachte geiten kaas of feta, verkruimeld
• 120 gram quinoa
• 200 gram gerookte zalm
• voor de dressing:
• 1 eetlepel balsamico azijn
• 2 eetlepels extra vierge olijfolie
• zout en peper
• 1 zeer fijn gesneden knoflook
Zo maak je deze heerlijke salade:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Leg de reepjes paprika op de bakplaat en rooster deze 20 minuten. Eventueel kun je tot slot de grill er even op zetten.
Snijd de grote tomaten in kleinere stukjes en laat de kleine heel.
Kook de quinoa volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Haal de gerookte zalm uit de verpakking en verdeel deze over 2 borden.
Doe de iets afgekoelde paprika in een schaal en voeg de tomaatjes toe en meng dit voorzichtig.
Maak een dressing van de balsamico azijn, de olijfolie en de knoflook en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schenk de dressing over de salade.
Maak de salade af met de geitenkaas en een paar basilicum blaadjes.
Maak je bord mooi op met de quinoa, de salade en de zalm.
Geniet van deze heerlijke maaltijd!