Ik wilde eens een andere soort cake maken en kwam toen op internet op deze cake. Ik heb de cake aangepast naar mijn eigen smaak: minder suiker, meer courgette en met dadels. Heerlijk!
Je hebt nodig:
• 200 gram grof geraspte courgette
• 8-9 gedroogde dadels in stukje gesneden
• 50 gram geweekte rozijnen
• 200 gram bloem en 50 gram speltmeel
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepeltje kaneel
• snufje zout
• 2 eieren
• 70 gram lichte basterdsuiker
• 70 gram suiker
• zakje vanille suiker of 1 vanillestokje
• 130 ml milde olijfolie of zonnebloemolie
• 50-60 gram grof gehakte walnoten
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de cakevorm in met roomboter en leg een bakpapiertje in de vorm om de cake er makkelijk uit te halen.
Meng de bloem, zout, kaneel en bakpoeder goed door elkaar. Klop de eieren schuimig met de suiker. Schraap het merg uit het vanille stokje of gebruik een zakje vanillesuiker. Voeg dit toe. Meng de courgette en de olie door de eieren en spatel het bloemmengsel erdoor. Roer de rozijnen, de dadels en de walnoten erdoor en schenk het beslag in de cakevorm.
Bak de cake in 60 minuten gaar in het midden van de oven.
Je zult er verrast over zijn en leuke opmerkingen over deze cake krijgen! Veel bakplezier!
Heerlijk om mee te nemen als je een flinke wandel- of fietstocht gaat maken.