Omdat ik de smaak van zeebaars niet kende heb ik deze vis uitgekozen, maar dit recept is ook geschikt voor andere vissoorten. Het is een malse losse vis, fijn van smaak.
Je hebt nodig voor 2 personen:
– 2 zeebaarsfilets,
– 2 lepels geroosterde pijnboompitten,
– 2 lepels fijn gesneden basilicum,
– 1 lepel fijn gesneden bieslook,
– half plakje (oud) witbrood zeer fijn gesneden,
– 2 lepels parmezaanse kaas
– olijfolie.
Voor de groenten:
– 1 courgette in plakjes en door de helft gesneden,
– 1 paprika in grove stukken gesneden,
– 1 kleine zoete aardappel in stukjes gesneden.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de groenten in een ovenschaal met peper en olijfolie en rooster gaar in ongeveer 15 minuten in het midden van de oven. Houd warm. Zet de oven op de grillstand. Doe de pijnboompitten, basilicum, kaas, brood, bieslook en 2 lepels olijfolie in de keukenmachine en maal grof. Zout en peper de vis licht. Leg de vis in een ovenschaal. Verdeel het mengsel over de vis en besprenkel met olijfolie. Rooster de vis in 4-5 minuten gaar 15 cm onder de grill vandaan. Dien eventueel op met gebakken aardappelen.