Dit is een Italiaans groente gerecht met veel paprika’s. Het wordt in Italië wel gegeten als antipasta, wij hadden het vanavond als hoofdmaaltijd met een zalmmoot.
Ik geniet in de keuken al van de heerlijke geuren die vrijkomen bij het snijden van de ingrediënten. Zalig!
Je hebt nodig voor 2 personen:
• 4 rode paprika’s, ontdaan van de zaadlijsten en gesneden in reepjes
• half bakje ansjovis
• 2 tenen knoflook, fijn gehakt
• 50 gram zwarte olijven zonder pit in plakjes gesneden
• 1 eetlepel kappertjes
• handvol fijn gesneden peterselie
• handvol grof broodkruim( kan koolhydraat beperkt brood zijn)
• olijfolie
• peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit de olie in een braadpan en bak de paprika hierin met de knoflook en de ansjovis totdat de paprika zacht is. De ansjovis “smelt” als het ware, deze vind je niet meer terug.
Voeg de olijven, kappertjes en de peterselie toe. Doe alles in een ovenschaal en meng het broodkruim er goed doorheen. Dit dient er voor dat het vocht opgenomen wordt. Maak op smaak met beetje grof gemalen peper. Door de ansjovis smaakt het zout genoeg. Zet de schaal 10 minuten in de oven. Bak ondertussen de zalmmoot.
Bon apetito!