Na een drukke werkdag heb ik altijd wel zin in koken. Het ontspant me en het is zalig om buiten te genieten van een eenvoudige lekkere maaltijd die in 20 minuten klaar is.
Je hebt nodig voor 2 personen:
• 400 gram verse spinazie
• 125 gram spekjes
• 250 gram kastanje champignons, in plakjes gesneden
• basilicum
• 1 ui gesnipperd
• 1 of 2 teentjes knoflook, klein gesneden
• olijfolie
• peper en naar behoefte beetje zout
• Parmezaanse kaas geraspt
• Spaghetti of bij een koolhydraat beperkte maaltijd courgette spaghetti.
Verwarm de olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit de ui en de knoflook. Bak de spekjes 5 minuten mee. Voeg de plakjes champignons tot en bak deze mee tot dat ze gaar zijn.
Roerbak de spinazie er snel door.
Kook ondertussen de spaghetti gaar of roerbak de courgette heel kort.
Maak de spinazie op smaak met peper en zout. En leg tot slot wat basilicum blaadjes op het gerecht.
En klaar is je maaltijd. Lekker met parmezaanse kaas erover en een rauwkost salade van trostomaten en balsamico azijn.